Nauja filosofijos mokslų kandidatė [A. Darginavičienė. Religijos ir klerikalizmo kritika Zigmo Aleksos-Angariečio darbuose. Kand. disert. V., 1968] - Škliarskaitė, Feiga (Problemos, 1968)
1968 m. gegužės 14 d. Adelė Darginavičienė sėkmingai apgynė filosofijos mokslų kandidato disertaciją „Religijos ir klerikalizmo kritika Zigmo Aleksos-Angariečio darbuose“. Mokslinis darbo vadovas nenurodytas, oficialieji oponentai: Lietuvos TRS MA narys korespondentas J. Macevičius ir filosofijos mokslų daktaras I. Zaksas. Disertacijoje parodoma, kaip, remdamasis K. Marxo, F. Engelso, V. Lenino darbais, Z. Angarietis atskleidė bažnyčios socialinės doktrinos pseudomoksliškumą ir nuvainikavo jos tariamąjį objektyvumą.