Nauji estetikos tyrinėjimai - Saukaitytė, Dalia (Problemos, 1977)
Pristatomos naujai apgintos estetinei problematikai skirtos disertacijos. 1973 m. Vilniaus universitete Juozas Mureika apgynė filosofijos mokslų kandidato disertaciją „Estetinės V. Kapsuko pažiūros“. Mokslinio darbo vadovas – doc. B. Kuzmickas, oficialieji oponentai: prof. J. Minkevičius ir doc. G. Vaitkūnas. 1972 m. Maskvos M. Lomonosovo universiteto Filosofijos fakultete Halina Kobeckaitė apgynė filosofijos mokslų kandidato disertaciją „Meno kūrinio analizės problema šiuolaikinėje lenkų estetikoje“. Mokslinio darbo vadovas – filos. dr. J. Lukinas, oficialieji oponentai: prof. dr. V. Skaterščikovas ir filos. kand. A. Baženova.