Kauno Antano Sniečkaus Politechnikos instituto sociologinių tyrimų laboratorija - Leonavičius, Juozas (Problemos, 1975)
Publikacijoje apžvelgiamas Kauno Antano Sniečkaus politechnikos instituto Tarpkatedrinės sociologinių tyrimų laboratorijos įkūrimas ir pagrindinės jos darbo kryptys. Pagrindinė laboratorijos sprendžiama problema – aukštos kvalifikacijos specialistų ruošimo būklės analizė, ieškant vis efektyvesnių studentų mokymo bei auklėjimo būdų. Laboratorija nuo 1969 m. organizavo aukštojo mokslo problemų tyrinėtojams penkis tarprespublikinius teorinius seminarus, kuriuose nagrinėti studento asmenybės teoriniai klausimai, studento gyvenimo bei veiklos motyvacijos problema, aukštųjų mokyklų valdymo ir savivaldos, partinės, komjaunimo, profsąjungos ir kitų visuomeninių organizacijų, taip pat mokymo proceso įtakos, formuojant būsimo aukštos kvalifikacijos specialisto asmenybę, klausimai.