Dorovinės kultūros metodologiniai klausimai - Kalenda, Česlovas (Problemos, 1982)
1981 m. lapkričio 17–18 dienomis Vilniuje įvyko antrasis tarprespublikinis simpoziumas etikos klausimais. Jį surengė Lietuvos MA Filosofijos, sociologijos ir teisės institutas ir TSRS Filosofų draugijos Lietuvos skyrius. Simpoziume buvo svarstomi socialistinės visuomenės ir asmenybės dorovinės kultūros metodologiniai klausimai, dvasinės kultūros ir dorovės sąveika, dorovinės kultūros esmė, turinys ir specifika, jos sąvokos apibrėžimas, struktūra ir pagrindiniai elementai, socialistinės visuomenės dorovinės kultūros funkcijos.