Dvasinės vertybės kultūros struktūroje - Urbonavičius, A. (Problemos, 1990)
1989 m. balandžio 14 d. Vilniaus universitete vyko respublikinė mokslinė konferencija „Dvasinės vertybės kultūros struktūroje“. Konferencijos darbas vyko trijose sekcijose: „Kultūrologijos ir aksiologijos teorinės problemos“, „Tautinės kultūros vertybės“, „Dvasinė kultūra. Kultūrologijos istorija“. Pranešimus skaitė L. Karpovas, R. Kacevičius, E. Krakauskas, L. Donskis, N. Juršėnas, Z. Norkus, V. Leonavičius, G. Adelšinas ir kiti. Renginys pratęsė kultūrologinių bei aksiologinių tyrinėjimų tradiciją Lietuvos filosofijoje ir dar kartą parodė neatidėliotiną kultūros filosofijos nagrinėjimo būtinybę.