Laiškai V. Sezemanui - Hartmann, Nicolai (Problemos, 1995)
Publikuojami du N. Hartmanno laiškai V. Sezemanui ir vienas – jo žmonai. Pateikiamas tekstas originalo (vokiečių) kalba ir jo vertimas į lietuvių kalbą. Laiškuose teiraujamasi dėl straipsnio vertimo filosofiniam žurnalui, supažindinama su filosofinių tekstų jubiliejinės rinktinės sudarymo problemomis, išreiškiamos asmeninės simpatijos ir linkėjimai, dalijamasi mokslinio darbo rūpesčiais, aktualiais sprendžiamais filosofiniais klausimais, pripažįstama didelė bendravimo su V. Sezemanu intelektualinė nauda.