Jaunosios kartos katalikų intelektualų požiūris į fašizmą ir nacionalsocializmą tarpukario Lietuvoje - Pruskus, Valdas (Problemos, 2001)
Straipsnyje atskleidžiami jaunosios kartos lietuvių katalikų intelektualų požiūrio į fašizmą ir nacionalsocializmą ypatumai. Aptariamos socialinės, politinės bei psichologinės aplinkybės, turėjusios įtakos jų pažiūroms formuotis. Supažindinama su katalikų intelektualų požiūriu į rasizmo teoriją ir praktiką. Aptariamas jų pateiktas fašistinės valstybės socialinės ekonominės politikos vertinimas.