Pratarmė - [autorius nenurodytas], (Problemos, 2004)
, Problemų" 66 numerio 1-ajame, specialiame priede spausdinami straipsniai, kurių autoriai yra Baltarusijos filosofai. Tai jaunoji, demokratiskai nusiteikusi kaimynines šalies filosofų karta, susibūrusi Minske veikusiame Europos humanitariniame universitete (deja,šis universitetas 2004 m. Baltarusijos valdžios uždarytas).