ONTOLOGINIS KALBOS MATMUO H. G. GADAMERIO HERMENEUTIKOJE - Laurukhin, Andrei (Problemos, 2016)
Ontologinis kalbos matmuo H. G. Gadamerio hermeneutikoje Santrauka. Straipsnyje analizuojama kalbos, supratimo ir būties santykio problema Hanso Georgo Gadamerio hermeneutikoje. Tyrimas sutelktas į Gadamerio ambivalentišką tezę, kad „būtis, kuri gali būti suprasta, yra kalba“. Autorius atskleidžia fundamentaliai ontologinį Gadamerio hermeneutinės kalbos analizės kontekstą bei kritiškai permąsto šios tezės interpretaciją, kurią pateikia žymus tyrinėtojas Jeanas Grondinas.