„ŠIRDIES SUNAIKINIMAS“: NE-SUVOKIMO IDEALAS LIEZI TEKSTE - Sage, Richard J. (Problemos, 2016)
Senovės kinų tekste Liezi列子 teigiama, jog žmogus turi modifikuoti savo suvokimo gebėjimus, kad suvienytų visą savo shen 神 („sielą“) ir taptų zhi ren 至人 („tobulu žmogumi“), galinčiu užmegzti ryšį su pirmapradėmis kosminėmis jėgomis ir įgyti ypatingų galių ir savybių. Mintis, kad tinkamas suvokimo suderinimas veda į šį būvį, yra giliai įsišaknijusi Liezi požiūryje į kosminės ir visuomeninės tvarkos evoliuciją. Čia aprašomas laipsniškas suvokimo proceso modifikavimas, leidžiantis jį sugretinti su pirmame skyriuje išdėstyta kosmogonija. Taigi, straipsnio tikslas yra išanalizuoti šiuos procesus, paaiškinti, kaip jie susiję tarpusavyje, ir ištirti, ką reiškia tapti „tobulu žmogumi“. Galiausiai paaiškėja, kad tik visiška suvokimo, įskaitant pagrindinio veikiančiojo – xin 心 („širdies”), užmarštis leidžia „tobulam žmogui“ tapti vieniu su pirmapradėmis jėgomis ir įgyti jų galią.