Teoriniai susvetimėjimo problemos aspektai [E. Krakauskas. Žmonių santykių susvetimėjimas ir jo atspindėjimas ideologijoje klasinės-antagonistinės visuomenės sąlygomis. Kand. disert. V., 1968] - Ozolas, Romualdas (Problemos, 1969)
E. Krakausko filosofijos mokslų kandidato disertacijoje „Žmonių santykių susvetimėjimas ir jo atsispindėjimas ideologijoje klasinės-antagonistinės visuomenės sąlygomis“ analizuojamas valstybės, visuomenės ir individo susvetimėjimas.
Keywords: Edmundas Krakauskas; marksizmas; susvetimėjimas; ideologija; antagonizmas