Naujos disertacijos - Šliogeris, Arvydas (Problemos, 1976)
1975 m. birželio 24 d. Vilniaus universitete Antanas Nesavas apgynė filosofijos kandidato disertaciją „Ericho Fromo etika (kritinė analizė)“. Mokslinė vadovė – doc. K. Rickevičiūtė, oficialieji oponentai: dr. J. Minkevičius ir doc. J. Repšys. Disertacijoje nagrinėjama E. Frommo žmogaus koncepcija, jo socialinė filosofija, etikos teorijos struktūra, socialinio charakterio koncepcija, pateikiama charakterio orientacijų klasifikacija, parodomi skirtumai nuo S. Freudo klinikinių charakterio apibūdinimų, išdėstomi psichoanalizės ir etikos ryšio, etinių normų objektyvaus pagrįstumo, produktyvumo ir destruktyvumo klausimai.
Keywords: Antanas Nesavas; Erichas Frommas; Kristina Rickevičiūtė; Jokūbas Minkevičius; Jonas Repšys