Mokslo metodologija Lenkijos Liaudies Respublikoje - Nekrašas, Evaldas (Problemos, 1978)
Straipsnio tikslas – pateikti bendrą informaciją apie metodologinių tyrimų Lenkijos Liaudies Respublikoje pobūdį ir kryptis. Mokslo metodologijos tyrinėjimai Lenkijoje turi turtingą tradiciją, susijusią su Lvovo-Varšuvos mokyklos veikla. Aptariama empirinių mokslų metodologija, kuriai žymią įtaką daro formaliųjų (dedukcinių) mokslų metodologija. Išskiriamos dvi mokyklos – loginės metodologijos (K. Szaniawskis, M. Przeleckis, R. Wojcickis) ir Poznanės mokykla (J. Kmita, J. Suchas, L. Nowakas). Straipsnio pabaigoje pateikiama rinktinė bibliografija, apimanti lenkų tyrinėtojų monografijas ir kolektyvinius darbus, paskelbtus 1957-1977 metais.
Keywords: Lenkija; mokslo filosofija; metodologija; Poznanės mokykla; loginės metodologijos mokykla