Metodologinės vertybių teorijos problemos - Jurkūnaitė, Gema (Problemos, 1979)
1979 m. gegužės 12 d. įvyko konferencija, kurioje buvo kalbama apie vertybių teoriją. Buvo perskaityti 9 pranešimai (A. Lozuraičio, E. Meškausko, E. Gendrolio, J. Balčiaus, A. Gaižučio ir kt.). Nagrinėti vertybiniai momentai praeities ir dabarties filosofų teorijose, atskleistos jų pozicijų ištakos ir metodologiniai pagrindai, moralinių vertybių istoriškumas, kultūrinis reliatyvizmas, meno sociologijos, estetinių vertybių ir kiti klausimai.
Keywords: Albinas Lozuraitis; Eugenijus Meškauskas; Edmundas Gendrolis; Jonas Balčius; Algirdas Gaižutis