Teisės filosofija senajame Vilniaus universitete - Plečkaitis, Romanas (Problemos, 2001)
Problemos ištirtumo laipsnis tas, kad lenkų teisės ir politinės minties istorijos tyrinėtojai yra analizavę renesansinę teisės filosofiją, išreikštą senojo Vilniaus universiteto teisės profesoriaus A.A. Olizarovskio veikale De politica hominum societate, ir paskelbė pripažintus šio veikalo idėjų tyrinėjimus. Šiame straipsnyje analizuojama teisės filosofija senajame Universitete, išsakyta iki šiol netirtuose jos šaltiniuose.
Keywords: teisės filosofija; vilniaus universitetas; scholastinė filosofija