Apie kūną ir technologijas technikos universitete - Kačerauskas, Tomas (Problemos, 2008)
Straipsnyje apžvelgiama 2007 m. konferencija Kūnas ir technologijos. Keliami klausimai apie filosofijos vaidmenį visuomenėje apskritai ir universitetuose konkrečiai. Teigiama, kad tarpdalykiškumas negali ir neturi tapti dingstimi nuleisti aukštai pakeltą filosofijos profesinių reikalavimų kartelę. Svarstomi pasitraukimo iš filosofijos tiek į platesnę (į vadinamuosius socialinius mokslus), tiek į siauresnę erdvę (į komparatyvistiką, dekonstrukciją, analitiką) motyvai. Klausiama, ar šis pasitraukimas neslepia susilpnėjusios filosofinės atsakomybės. Iškeliami tokie moksliškumo kriterijai kaip paprastumas ir išraiškos priemonių taupumas. Teigiama, kad mokslo konferencijos sutelkia Lietuvos filosofus, versdamos juos susirūpinti tiek savo bendruomeniškumo puoselėjimu, tiek filosofijos padėtimi universitetuose ir institutuose. Svarstoma, koks technikos universiteto vaidmuo skleidžiant filosofijos idėjas.
Keywords: kūnas; technika; filosofų bendruomenė