Pradinių klasių mokinių kai kurių užsienio kalbos mokymosi motyvų klausimu - Čiurlienė, M. (Psichologija, 1968)
Šiame straipsnyje nagrinėjama pradinių klasių mokinių kai kurių užsienio kalbos mokymosi motyvų ypatumai. Tyrimo rezultatai rodo, kad beveik visi pradinių klasių mokiniai, kurie mokosi užsienio kalbos, turi gana aiškiai išreikštus motyvus. Mokyklinė aplinka padeda mokymosi motyvų formavimuisi, o jie suteikia elgesiui kryptingumą. Beveik du trečdaliai pradinių klasių mokinių turi teigiamą nuomonę apie užsienio kalbų mokymąsi.