Domesio psichologija formavimas kaip prielaida būsimųjų mokytojų profesiniam pedagoginiam kryptingumui vystyti - Kregždė, A. (Psichologija, 1988)
Šiame straipsnyje nagrinėjama keturių lygių (indiferentai, vartotojai, spontaniškas veikėjas, įsisąmonintas veikėjas) pedagogikos studentų profesiniai interesai. Nustatyti empiriniai ryšiai tarp studentų interesų pedagoginiams ir psichologiniams dalykams. Pateikiami profesinių interesų formavimosi apmatai studijuojant bendrąją psichologiją.