Raveno progresyvinių matricų metodikos taikymas abiturientų mąstymo sugebėjimams tirti - Gėgžnienė, D. (Psichologija, 1983)
Šiame straipsnyje apžvelgiami Lietuvos TSR abiturientų intelektualiniai gebėjimai, naudojant Raveno metodiką ir sudarant standartines normas. Buvo ištirti 576 17-20 metų amžiaus abiturientai ir skirtingų Lietuvos miestų ir rajonų centrų ir kaimų. Gautos normos ir kiti rezultatai buvo palyginti su gautaisiais J. C. Raven, A. Toim ir A. Lunge.