Sergančių šizofrenija savęs vertinimo ir bendravimo sutrikimų tyrimas - Lepeškienė, V. (Psichologija, 1990)
Šiame straipsnyje analizuojami sergančių šizofrenija savęs vertinimas ir bendravimo sutrikimai. Tyrimo rezultatai rodo, kad šių pacientų savęs vertinimas yra daug žemesnis, nei kontrolinės grupės, taip pat jie labiau nerimauja socialinėse situacijose, nei sveiki žmonės. Tai patvirtina idėją, kad šių pacientų socialinė izoliacija yra gynybinis elgesys, sukeltas siekio išvengti „psichologinės grėsmės“ jų savęs vertinimui.
Keywords: šizofrenija; savęs vertinimas; bendravimo sutrikimai