Kai kurių H-T-P testo kiekybinio vertinimo rodiklių diferencinės vertės diagnostikoje tikrinimas - Ambrazevičius, R.; Andrijauskienė, L.; Gailiūnaitė, S.; Gulbinaitė, N.; Ridikas, M. (Psichologija, 1982)
Straipsnyje nagrinėjama H-T-P testo kiekybinės analizės problema. Išanalizuoti 46 sergančiųjų šizofrenija, 25 turinčių organinį sutrikimą ir 30 neurotiškų asmenų piešiniai. Piešiniai analizuoti, naudojant J. N. Buck sistemą. Šizofrenija sergančių grupėje rasti skirtumai tarp gero ir žemo IQ balo. Eksperimentiniai duomenys rodo H-T-P kiekybinio skaičiavimo relevantiškumą psichinių sutrikimų diferencinei diagnozei.
Keywords: H-T-P; psichikos sutrikimų diagnostika; H-T-P kiekybinis skaičiavimas; Buck sistema