Dėstytojo asmenybės vaidmuo būsimojo mokytojo rengimui (žvalgomojo pobūdžio tyrimas) - Kregždė, S. (Psichologija, 1982)
Pedagoginio instituto dėstytojų nuostatos į pedagoginį darbą, remiantis tuo, kaip tai mato studentai, buvo išanalizuotos. Buvo taikomas kolektyvinio anoniminio interviu metodas. Buvo nustatyta, kad 31 procentas dėstytojų labai vertina pedagogo profesiją, 25,5 vertina ją pozityviai, 10,5 proc. – negatyviai, o 33 proc. dėstytojų nuostatos studentai negalėjo įvardinti. Šie dėstytojai nesistengė išreikšti savo požiūrio į mokymą ir pedagogo profesiją. Skirtingų pakopų dėstytojų nuostatos skyrėsi iki 35%. Straipsnyje, remiantis rezultatais, tolesnės problemos tyrimo gairės nurodomos.
Keywords: nuostatos; dėstytojai; asmenybė