Ezoterinė kasdienybė: okultizmo, parapsichologijos, ezoterizmo, magijos diskurso problema Lietuvoje - Pažėraitė, Aušra Kristina (Religija ir kultūra, 2011)
Straipsnyje tiriamas XXI a. pradžios Lietuvos viešasis diskursas, susijęs su ezoteriniais, okultiniais, maginiais, paranormaliais, parapsichologiniais reiškiniais ir praktikomis, formuojant kai kurias teisinio reguliavimo nuostatas dėl jų funkcionavimo viešojoje erdvėje. Skiriamos kelios tiems reiškiniams ir praktikoms oponuojančių nuostatų kategorijos. Pateikti šių reiškinių tyrinėtojų ezoterikos, okultizmo ir magijos apibrėžimai, ir, atsižvelgiant į juos, – atitinkama Lietuvoje aptinkamų šio pobūdžio reiškinių ir judėjimų kategorizacija.