Alternative History of Literature of Alfonsas Nyka-Niliūnas "Diary Fragments of 1938 - 1973" - Petrauskienė, Irmina (Respectus Philologicus, 2001)
Straipsnyje apžvelgiama įžymiojo lietuvių egzodo autoriaus Alfonso Nykos-Niliūno lietuvių literatūros samprata, kurią jis išdėsto pirmame „Dienoraščio fragmentų“ tome; akcentuojamas jos visumos alternatyvumas dominuojančiai lietuvių literatūros mokslo tradicijai.
Keywords: value; center; meaning; periphery; aesthetic existence