Pagalba šlapimo nelaikantiems pacientams. II dalis. Medicinos pagalbos priemonės, esant šlapimo nelaikymui. Parinkimas, naudojimas, kompensavimo galimybės - Musienė, Žydrūnė (Slauga. Mokslas ir praktika, 2020)
Ne visada pavyksta visiškai kontroliuoti šlapimo nelaikymą. Nevalingas šlapinimasis sukelia didžiulį nepatogumo jausmą. Tačiau pagelbėti gali šlapimą sugeriančios priemonės. Šlapimą ir (arba) išmatas sugeriančių priemonių paskirtis – padėti aktyviems žmonėms išlikti socialiai aktyviems, o pasyviems, gulintiems pacientams – palengvinti jų priežiūrą bei užtikrinti saugumo jausmą ir komfortą.