Nežinomas Pauliaus Kozlovskio laiškas Motiejui Kazimierui Sarbievijui - Nedzinskaitė, Živilė (Senoji Lietuvos literatūra, 2015)
Straipsnyje aptariamas Pauliaus Kozlovskio laiško, 1633 m. rašyto garsiam poetui ir buvusiam bendramoksliui Vilniuje Motiejui Kazimierui Sarbievijui, nuorašas, saugomas Romos Jėzaus Draugijos archyve (ARSI). Šis nuorašas iki šiol niekur neskelbtas ir netirtas. Analizuojant laiško tekstą ir kontekstą, siekiama parodyti jo reikšmę sarbievistikos ir Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės kultūros tyrimams.