Gyvenimas po mirties: Kražių jėzuitų likimai po 1773 metų - Jovaiša, Liudas (Senoji Lietuvos literatūra, 2017)
Straipsnyje sekama 1773 m. panaikintos 40 asmenų Kražių jėzuitų bendruomenės pėdsakais, jos likimas atskleidžiamas kitų jėzuitų bendruomenių (Ilūkstės, Pašiaušės, Vilniaus kolegijų, Mintaujos ir Skaistkalnės rezidencijų) patirties kontekste. Mėginama įvardyti svarbiausias staigaus ir žymaus jėzuitų bendruomenės Kražiuose subyrėjimo priežastis, žvelgiama į Kražiuose likusių ir naujai atvykusių buvusių jėzuitų (su)gyvenimą, bandomos rekonstruoti asmeninės istorijos, siekiama apčiuopti buvusių Jėzaus Draugijos narių tarpusavio ryšių gijas ir jėzuitinės tradicijos pavidalus po lemtingų 1773-ųjų.
Keywords: Jėzaus Draugija; Kražių kolegija; Edukacijos komisija; personaliniai duomenys; biografistika