Kultūrinių veiklų poveikis bendruomenių formavimuisi Lietuvoje - Šeštokaitė, Severina; Kisieliauskas, Justinas (Socialiniai tyrimai, 2021)
Pastaruoju metu vis daugiau žmonių suvokia bendruomenės svarbą ir pradeda burti vietos bendruomenes bei įsitraukti į jų veiklą. Tam puikiai padeda kultūrinės veiklos, kurios yra laikomos tipine bendruomenės vystymosi stadija. Darbo metu suformuota bendruomenės samprata, kuri suvokiama kaip žmonių grupė, siejama interesų, vietos, jausmo. Kultūrinės veiklos turi didelę įtaką kuriantis bendruomenėms, tad tam tikslinga skirti daugiau dėmesio. Pasaulyje vykstantys įvairūs meno projektai yra lankstūs ir pasiteisinantys, pasireiškia ekonomiškai efektyvūs būdai bendruomenių vystymosi problemoms spręsti. Ekspertai pagrindžia kultūrinių veiklų naudą bendruomenei ir pabrėžia lyderio svarbą bendruomenės formavimosi pradžioje.