Ekonomikos Sociologija - praeitis ir dabartis, žvilgsnis į ateitį - Korsnes, Olav (Sociologija. Mintis ir veiksmas, 1999)
Šiandienos mokslinėje literatūroje vis labiau įsigali termino naujoji ekonomikos sociologija vartojimas. Visuotinai pripažįstama, kad šis terminas atsirado kartu su Marko Granovetterio straipsniu "Ekonominis veiksmas ir socialinė struktūra: steigties problema", kuris pasirodė 1985-aisiais metais. Verta pažymėti, kad tais pačiais, 1985-aisiais, metais pasirodęs Michaelio Rose’o kritinis straipsnis apie bendruomeninį požiūrį (societal approach) į ekonomikos institutus buvo daug kuo panašus į Granovetterio programą. Šiame straipsnyje nagrinėjami teorinių ir metodologinių aspektų panašumai ir skirtumai tarp anksčiau minėtos programos ir europinės kilmės "bendruomeninio požiūrio". Keliamas klausimas ir apie šių dviejų koncepcijų poveikį empirinių tyrimų praktikai. Kartu pabrėžiama, kad tokia analizė padeda paaiškinti skirtumus bei panašumus tarp naujosios ekonomikos sociologijos ir kitų požiūrių į ekonomikos mokslą. Ir dar vienas svarbus dalykas: čia svarstomi ir aptariamųjų koncepcijų ryšio su bendrosiomis sociologijos kryptimis klausimai. Apibendrinant pasakytina, kad vienas iš svarbiausių tokios analizės uždavinių - kuo išsamiau įvertinti įvairius, tiek praeities, tiek dabarties, sisteminius principus, kuriuos turėtume laikyti esminiais bendrojo sociologijos projekto atramos taškais. Be to, kalbėdami apie mokslinės analizės principus, neturėtume apeiti ir politinio konteksto specifikos.