Faktai-ženklai ir kultūros sociologija, arba Kaip prasmės kūrimas išlaisvina socialinę vaizduotę - Alexander, Jeffrey C. (Sociologija. Mintis ir veiksmas, 2010)
Vertimas: Redakcijos kolegija dėkoja Jeffrey C. Alexanderiui (Jeilio universiteto Lillian Chaveson Saden vardo sociologijos profesoriui) už galimybę spausdinti žurnale Sociologija. Mintis ir veiksmas Mattei’aus Dogano fondo apdovanojimo kalbą, – tikėdamasi aktyvesnio bendravimo tarp JAV ir Lietuvos sociologų. Autoriaus parengtą pranešimo kalbą iš anglų kalbos į lietuvių kalbą vertė Viktorija Žilinskaitė ir Algimantas Valantiejus.