Nemonogamija: sociologiniai kintančio intymumo tyrimai - Lyzenko, Darja (Sociologija. Mintis ir veiksmas, 2018)
[straipsnis ir santrauka lietuvių kalba; santrauka anglų kalba]Straipsnyje pristatomos monogamijos, nemonogamijos ir konsensualinės nemonogamijos (svingo, poliamorijos ir atvirų santykių) sąvokos bei aptariamos kultūrinės jėgos, verčiančios kvestionuoti monogamijos normatyvumo perspektyvas. Svarstomi monogamijos mononormatyvių pozicijų, jų pagrįstumo bei monogamijos ir nemonogamijos tarpusavio santykio klausimai.
Keywords: monogamija, nemonogamija, svingas, poliamorija, intymumas, mononormatyvumas