Robertas Mertonas ir šiuolaikinė sociologija - Norkus, Zenonas (Sociologija. Mintis ir veiksmas, 1997)
Straipsnio paskirtis - supažindinti skaitytoją su Robertu Mertonu, kurio teksto iškarpos vertimas pateikiamas šiame žurnalo numeryje. Straipsnyje svarstoma Roberto Mertono reikšmė šiuolaikinei sociologijai. Aptariami sociologijos disciplinos istorinės raidos aspektai. Pabrėžiama Roberto Mertono ir Talcotto Parsonso darbų reikšmė formuojant sociologijos mokslą. Straipsnio pabaigoje pateikiama Mertono biografijos apžvalga.
Keywords: Robertas Mertonas; sociologija; sociologijos istorija; Talcottas Parsonsas