Civilizacijos analizė kaip kultūros sociologija - Kavolis, Vytautas (Sociologija. Mintis ir veiksmas, 1998)
Vertimas: Kavolis, Vytautas. 1985. Civilization Analysis as a Sociology of Culture. Sociological Theory. 1: 29-38.