Europinės ir tautinės tapatybės kriterijai elito nariųpožiūriu - Veličkaitė, Kristina; Matonytė, Irmina; Morkevičius, Vaidas (Sociologija. Mintis ir veiksmas, 2009)
Straipsnyje nagrinėjami europinės ir tautinės tapatybės kriterijai elito narių požiūriu, siekiama atsakyti į klausimus: ką šiandien reiškia būti tam tikros tautos atstovu (‐e)? Ką reiškia būti europiečiu (‐e)? Kokius bruožus, kriterijus naudoja elito atstovai konstruodami savo tautinę ir europinę tapatybę? Atsakymai į šiuos klausimus grindžiami elito atstovų apklausos, atliktos Europos Sąjungos šalyse 2007 m., duomenimis bei teorinėmis įžvalgomis, pagrindžiančiomis tautinės ir europinės tapatybių skirtumus.
Keywords: elitas; tautinė tapatybė; europinė tapatybė