Tarpusavio santykių kokybė Lietuvos šeimose - Maslauskaitė, Aušra (Sociologija. Mintis ir veiksmas, 2005)
Straipsnio tikslas – įvertinti tarpusavio santykių (partnerystės) kokybę Lietuvos šeimose bei aptarti jos įtaką šeimos gyvenimo kokybei. Partnerystė matuojama adaptuota ir užsienio šeimos tyrimuose plačiai taikoma „Pasitenkinimo partneryste skale“ (EMS), o šeimos gyvenimo kokybės analizė sutelkta į partnerių emocinio artumo, poros konfliktiškumo lygmens, vaidmenų modelio bei vertybinių nuostatų dėl partnerystės formos tyrimą.
Keywords: tarpusavio santykiai šeimoje; gyvenimo kokybė; pasitenkinimas partneryste