Veiksmažodžių diskutuoti, disputuoti valentingumas dabartinėje lietuvių kalboje - Vaičiulytė-Semėnienė, Loreta (Taikomoji kalbotyra, 2025)
Straipsnyje pristatomo tyrimo objektas – tarptautinių veiksmažodžių diskutuoti, disputuoti formos. Daugiausia remiantis Dabartinės lietuvių kalbos tekstyno medžiaga siekta nustatyti šių predikatų valentingumą. Paaiškėjo, kad valentingumo aspektu skirtinos keturios diskutuoti reikšmės, turinčios skirtingą sintaksinį ir / arba semantinį valentingumą. Trireikšmis disputuoti vartojamas pagal tris skirtingas semantinio ir sintaksinio valentingumo struktūras.