PROFESORIUS E. VASKOVSKIS APIE CIVILINIO PROCESO TIKSLUS IR PRINCIPUS - Nekrošius, Vytautas (Teisė, 2017)
Straipsnyje analizuojamos vieno iš žymiausių XIX a. pabaigos XX a. pirmos pusės civilinio proceso teisės mokslo atstovo profesoriaus E. Vaskovskio, nemažą savo gyvenimo dalį dėsčiusio Vilniaus (tuo metu Stepono Batoro) universitete, doktrina apie civilinio proceso tikslus ir pagrindinius principus. Įrodoma, kad profesorius buvo tarp pirmųjų Europos mokslininkų, pripažinusių socialinę civilinio proceso funkciją ir viešo pobūdžio jam keliamus tikslus.