INDIVIDUALAUS VERSLO TEISINIS REGLAMENTAVIMAS LIETUVOJE: PRAEITIS, DABARTIS, PERSPEKTYVOS - Mikelėnas, Valentinas (Teisė, 2016)
Straipsnyje analizuojama individualaus verslo teisinio reglamentavimo Lietuvoje raida ir šio verslo reikšmė šalies ekonomikai. Daroma išvada, kad, vertinant istoriniu požiūriu, individuali įmonė yra pirmoji teisinė verslo forma. Tinkamas individualaus verslo teisinis reglamentavimas skatina visuomenės verslumą, jos konkurencingumą, visuomenės vidurinio sluoksnio susiformavimą ir stiprėjimą.