Maistas vasarą gali tapti negalavimo priežastimi
Dissemination
Dalia Smagurauskaitė
Republic of Vilnius University Hospital
Published 2022-07-25
PDF

Keywords

food
summer

How to Cite

Smagurauskaitė, D. (2022) “Maistas vasarą gali tapti negalavimo priežastimi”, Slauga. Mokslas ir praktika, 3(7 (307), pp. 26–28. Available at: https://www.journals.vu.lt/slauga/article/view/28461 (Accessed: 26 April 2024).

Abstract

Vasarą žmonės linkę valgyti mažiau, tačiau pamiršta ir elementarias higienos taisykles, maistą laiko netinkamomis sąlygomis. Taip susidaro palankios sąlygos daugintis mikroorganizmams, padidėja rizika apsinuodyti. Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės (RVUL) gydytoja dietologė Daiva Pipiraitė-Lazarevičienė primena pagrindinius mitybos vasarą principus ir dalijasi patarimais, padėsiančiais išvengti maisto sukeliamų negalavimų – žarnyno infekcijos.

PDF

Downloads

Download data is not yet available.

Most read articles by the same author(s)

1 2 > >>