Nepriklausomos žiniasklaidos vaidmuo Baltarusijos alternatyvaus viešumo kūryboje
Practice
Viktoras Martinovičius
Published 2010-01-19
https://doi.org/10.15388/zt/jr.2010.3.58
zurnal_tyrimai_nr3-1.pdf (Lithuanian)

How to Cite

Martinovičius, V. (2010) “Nepriklausomos žiniasklaidos vaidmuo Baltarusijos alternatyvaus viešumo kūryboje”, Žurnalistikos tyrimai, 3, pp. 5–29. doi:10.15388/zt/jr.2010.3.58.

Abstract

Straipsnyje autorius aptaria Baltarusijos žiniasklaidos sistemos prieštaringumą – ir ekonominį, ir teisinį. Atskleisdamas šią problemą, autorius padaro įžvalgų apie būsimą ir galimą šios sistemos kaitą.

Periodinės žiniasklaidos ir viešosios sferos santykis – dvejopas. Viena vertus, ji diktuoja elgsenas, vertybes, naudoja kitas diktato rūšis ir tai trukdo viešosios erdvės savitvarkai. Kita vertus, ji yra viena iš viešos raiškos vietų, tarpininkas tarp jos bendraujančių atstovų, vienu iš būtinų viešumo komponentų. Baltarusijoje padėtis tarp viešos sferos ir žiniasklaidos ypatinga ir lemiama padėties pačiose žiniasklaidos priemonėse. Taigi aptardami santykius tarp pirmojo ir antrojo fenomeno, išnagrinėsime masinės informacijos priemonių padėtį Baltarusijos Respublikoje. Autorius atkreipia dėmesį į tai, kokie valstybės reguliuojamoje žiniasklaidos rinkoje produktai yra matomi ir nematomi (formaliai „neuždrausti“), tačiau kai kuriems pasiekti reikalinga fizinių ir intelektualinių pastangų: t. y. žinoti, kur rasti ir pasirengti suprasti turinį.

Esminiai žodžiai: atstovaujamoji žiniasklaida, Baltarusijos žiniasklaidos rinka, masinės informavimo priemonės (MIP), vienišumo aspektas, žiniasklaidos donorai.

zurnal_tyrimai_nr3-1.pdf (Lithuanian)

References

-

Downloads

Download data is not yet available.

Most read articles by the same author(s)

1 2 3 4 5 > >>