„Несколько слов о стихотворениях Ф. И. Тютчева“ : теоретико-аналитическая позиция И. С. Тургенева – литературного критика
Articles
Galina Michailova
Published 2015-01-01
https://doi.org/10.15388/Litera.2004.2.8204
PDF (Russian)

How to Cite

Michailova, G. (2015) “„Несколько слов о стихотворениях Ф. И. Тютчева“ : теоретико-аналитическая позиция И. С. Тургенева – литературного критика”, Literatūra, 46(2), pp. 1–11. doi:10.15388/Litera.2004.2.8204.

Abstract

Straipsnyje aptariamas I. Turgenevo literatūros kritinis darbas apie F. Tiutčevo poeziją.  Pagrindinių straipsnio teiginių analizė leidžia teigti, kad Turgenevas, nors ir prieštaraudamas kai kurioms pagrindinėms Tiutčevo lyrikos tendencijoms, vis tik siekia įrodyti, kad Tiutčevas – poetas gali būti siejamas su „Puškino kryptimi“ literatūroje. Straipsnyje taip pat atsispindi aktualios XIX a. šeštojo dešimt. rusų literatūros kritikos temos ir problemos. Tiutčevo kūrybą Turgenevas linkęs analizuoti remiantis poeto psichofiziniu tipu, savybėmis. Kai kurios Turgenevo tezės apie Tiutčevą – tai rusų prozininko bandymas apmąstyti savo paties kūrybą ir visa, kas su tuo susiję. Galima būtų teigti, kad Turgenevo straipsnio tekstas buvo „aktyvizuotas“ N.Gumiliovo kūrybinėje sąmonėje, nes straipsnyje išdėstyta nemažai minčių, itin svarbių postsimbolistams.
PDF (Russian)

Downloads

Download data is not yet available.